Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Guvernarea trebuie să înțeleagă că 2023 este anul în care anumite decizii trebuie să aibă rezultate”

  • 22 Decembrie 2022 17:21
0%
00:00:00
00:00:00

Instaurarea păcii pe continentul european este principala perspectivă și dorință pentru Rep. Moldova în anul 2023, a declarat comentatorul politic Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău.

Potrivit expertului trebuie să se ajungă la o anumită stabilitate, pentru că principala concluzie a anului 2022 este că nu a existat o normalitate, așa cum nu am avut-o nici în 2020 sau 2021, din cauza pandemiei. Speranța este că în anul 2023 vom fi luați prin surprindere și războiul din Ucraina se va încheia, aceasta este dorința noastră, dar în mod special, dorința vecinilor din Ucraina, a afirmat Ion Tăbârță.

Totodată, una dintre așteptări este ca în anul viitor autoritățile să îndeplinească cele nouă condiții formulate de Comisia Europeană la acordarea statutului țară candidată la aderare pentru Rep. Moldova, a mai spus Ion Tăbârță.

„Să ajungem în sfârșit la o normalitate, să ajungem la acele relații cotidiene cu probleme locale, nu cu probleme globale care să aibă efecte majore. Din păcate, situația de pe front,  poziția Rusiei de a nu pierde un război și de a insista, nu ne face deloc să fim optimiști. Sperăm că la anul viitor când vom întâmpina Crăciunul și toate sărbătorile de iarnă să nu mai avem condițiile acestui an. Dacă normalitatea va reveni, restul problemelor treptat vor fi soluționate.Vreau să cred că actuala guvernare din Republica Moldova va căpăta și mai multă experiență și va îndeplini  acele nouă condiționalități. Guvernarea trebuie să înțeleagă că 2023 este anul în care anumite decizii trebuie să aibă rezultate”, spune Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău