Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Dezinformările care vin din partea Rusiei și a oligarhilor fugari au scopul de a influența comportamentul electoral al cetățenilor” (Audio)

  • 03 Octombrie 15:38
0%
00:00:00
00:00:00

Campania de dezinformare, care s-a intensificat în ultima perioadă în Republica Moldova, urmărește, de asemenea, să submineze credibilitatea instituțiilor statului și să influențeze comportamentul electoral al cetățenilor la alegerile din 20 octombrie, consideră expertului Ion Tăbârță.

El a declarat, în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău, că „dezinformările vin din partea Federației Ruse, inclusiv și a oligarhilor fugari, care au scopul de a crea confuzie, dar și de a ridica valuri de nemulțumire în rândul populației față de actualele autorități”.

„Republica Moldova se află într-un război hibrid cu Federația Rusă și aceste dezinformări, cu siguranță, vin de acolo. Este clar că se pătrunde în cadrul instituțiilor statului pentru a le demobiliza și pentru a scădea credibilitatea față de aceste instituții.

Aceste provocări trebuie privite cu responsabilitate de către instituțiile abilitate să contracareze și, totodată, să cerceteze ce se întâmplă. Schemele respective iau amploare acum, în perioada electorală, pentru ca acești escroci să scoată anumite sume de bani de la diferite persoane, să creeze confuzie, dar, totodată, să ridice valuri de nemulțumire în rândul populației față de actualele autorități. Noi vedem că față de actuala Guvernare există foarte multe dezinformări și unele din ele au efectul bulgărului de zăpadă și, odată ce o astfel de dezinformare ia amploare, desigur că pot influența comportamentul electoral al cetățenilor și modul în care își vor da votul pe 20 octombrie. Scopul acestor dezinformări este ca cetățenii să aibă cât mai puțină încredere în instituțiile statului, cetățenii să conteste cât mai mult politicienii pro-europeni și să nu avem un vot pro la referendumul de Integrare Europeană”, a declarat Ion Tăbârță.    

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:4,63 m/s
Fri
20
Sat
21
Sun
18
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău