Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Declarația diplomației ruse este una foarte clară: Dacă voi vă veți apropia prea mult și veți aprofunda relația cu UE, atunci veți avea probleme”

  • 13 Iulie 2021 15:59
0%
00:00:00
00:00:00

Scrutinul parlamentar din Rep. Moldova a generat o serie de reacții din partea unor oficialități din Rusia prin care Chișinăul este avertizat că se va confrunta cu probleme dacă se va apropia prea mult de Uniunea Europeană, remarcă analistul Ion Tăbârță.

Judecând după reacția Ministerului de Externe a Rusiei, singurul aspect deficitar dintre Federația Rusă și Republica Moldova este dosarul transnistrean, a subliniat comentatorul în cadrul emisiunii „Ora de vârf”, de la Radio Chișinău.

„Declarația diplomației ruse este una foarte clară: Dacă voi vă veți apropia prea mult și veți aprofunda relația cu UE, atunci veți avea probleme. Această problemă sau acest aspect deficitar, sau posibil aspect deficitar, în relația Republicii Moldova cu Federația Rusă, desigur, este problematica transnistreană sau dosarul transnistrean. Chiar la momentul alegerii președintei Maia Sandu, dacă ne aducem aminte, referitor la Federația Rusă, imediat a apărut problema trupelor ruse sau problema misiunii de pacificare, garant al acordului din 21 iulie 1992. I-a fost întinsă intenționat o capcană Maiei Sandu, de către mass-media afiliată Partidului Socialiștilor. Igor Dodon, apropo, imediat, după a doua zi de la scrutin, a spus că speră că noul guvern nu va înrăutăți relația cu Federația Rusă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău