Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Dacă nu ar fi fost România, Republica Moldova s-ar fi aflat într-o situație mult mai complicată”

  • 01 Decembrie 2022 18:13
0%
00:00:00
00:00:00

Dacă nu ar fi fost România, Republica Moldova s-ar fi aflat într-o situație mult mai complicată, a declarat comentatorul politic Ion Tăbârță, în emisiunea „Ora de vârf” de la Radio Chișinău. Potrivit expertului, rolul României este unul major în a asigura stabilitatea Republicii Moldova.

Afinitățile dintre cele două state și aspectul identitar, lingvistic și etnic comun, facilitează mult această relație de apropiere, a menționat Ion Tăbârță, potrivit căruia, odată cu începerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, era vehiculată  opțiunea repetării anului 1918, în cazul unei intervenții Ruse în Rep. Moldova.

România este acel stat care aduce Uniunea Europeană în Rep. Moldova. Noi trebuie să începem a ne stima pe noi înșine, iar odată conștientizând în interiorul nostru cine suntem noi, relația cu România va avea acea turnură firească care o are în ultimul timp. Acest aspect special al relațiilor moldo-române se vede în aceste zile complicate. România și Rep. Moldova sunt sortite ca să fie împreună, să se dezvolte și să conviețuiască împreună. În situația în care se află astăzi Rep. Moldova, România este cel mai bun avocat al țării noastre. Mulți poate nu conștientizează, însă cel mai important este că România face aceste lucruri sincer. România nu gândește să anexeze teritorii, așa cum o face regimul lui Putin de la Kremlin”, a mai declarat Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău