Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Anumite persoane, care ocupă cele mai înalte funcții în stat, prestează servicii în interesele altui stat și în detrimentul intereselor noastre naționale" (Audio)

  • 05 Iunie 18:18
0%
00:00:00
00:00:00

Informațiile despre colaborarea fostului șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, cu serviciul de informații al armatei ruse, GRU, nu reprezintă singurul caz de colaborare a unor oficiali din instituții strategice de securitate și apărare cu serviciile speciale ruse, în detrimentul intereselor naționale ale Republicii Moldova, consideră analistul Ion Tăbârță.

„Nu exclud că anume acum, știindu-se de mai mult timp această informație, și că sunt anumite probe, odată ce a fost aprobată această prevedere legislativă, să avem această scurgere, evident confirmată de SIS: nu este exclus să avem și alte dosare de acest gen care să apară în perioada următoare. Pentru că la noi, trebuie să recunoaștem, toate aceste dosare legate de trădare de patrie, cumva se știa doar fără a fi probat, mai mult ca o presupunere fără urmări concrete. Din dosarele de acest gen, de trădare sau spionaj, cel mai de rezonanță, a avut loc și o condamnare: a fost cea a fostului deputat Iurie Bolboceanu. Cred că este timpul de făcut ordine și în aceste situații pentru că anumite persoane, nestingherit, ocupând anumite funcții, cele mai înalte în stat, sau în anumite structuri ale Republicii Moldova, bine-mersi, prestează servicii în interesele altui stat și în detrimentul intereselor naționale ale statului nostru”, a declarat Ion Tăbârță în cadrul ediției de astăzi, 5 iunie, a emisiunii „ Ora de vârf”.

Amintim că, la sfârșitul lunii mai, Parlamentul a aprobat, în a doua și ultima lectură, un amendament la Codul Penal care prevede o reglementare mai clară a noțiunii de „trădare de patrie”. Modificările introduc infracțiunea de „trădare de patrie” în cazul de asistare a unui stat străin, a unei organizații străine sau a unei „entități neconstituționale” în desfășurarea de „activități ostile împotriva securității statului”, inclusiv „prin campanii de dezinformare”.

Prevederile legislative vor intra în vigoare după ce vor fi promulgate de președintele Maia Sandu. 

Citește și:

The Insider: Igor Gorgan, fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, a transmis informații serviciilor secrete rus;

SIS confirmă informațiile publicate de The Insider referitoare la fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei R. Moldova. „Este un nivel fără precedent al intensității acțiunilor săvârșite de către Federația Rusă”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
24,68
Cer fragmentat
Umiditate:48 %
Vint:4,45 m/s
Wed
21
Thu
22
Fri
24
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău