Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Este important ca dosarele de rezonanță privind furtul miliardului și concesionarea Aeroportului să nu fie politizate, iar cei vinovați să fie trași la răspundere

  • 22 Martie 2021 14:53
0%
00:00:00
00:00:00

Este important ca dosarele de rezonanță privind furtul miliardului și concesionarea Aeroportului să nu fie politizate, iar procurorii să aibă probe concludente, pentru ca aceste dosare să ajungă în judecată și să fie trași la răspundere cei vinovați, a subliniat comentatorul politic Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.

În acest context el a amintit de cazurile de ridicare a imunității parlamentare a altor deputați din Partidul Șor, care nu au avut nicio finalitate, din cauza unor înțelegeri de culise între PSRM și oligarhul Ilan Șor:

Vreau să cred că într-adevăr avem de-a face cu un proces bine documentat de către Procuratura Generală și, în sfârșit, cele două dosare de rezonanță – dosarul furtului miliardului și cel al Aeroportului, încep să se miște și anumite persoane implicate să fie trase la răspundere. Dacă, într-adevăr, în aceste dosare sunt probe juridice, atunci deputații să se conducă în votul lor de probele în dosar, dar nu de motive politice. Iar mai departe, ancheta, instanța de judecată să-și spună verdictul.

Așteptăm să vedem derularea evenimentelor, votul din Parlament, cum va decurge ancheta, se va ajunge în instanța de judecată sau nu. Anterior știm că li s-a ridicat imunitatea parlamentară doamnelor Marina Tauber și Reghina Apostolova și ce a urmat? Acest proces a fost întrerupt și clar în acel moment au fost evidente anumite înțelegeri în culise între Igor Dodon și Ilan Șor. Nu putem exclude că și în acest moment să avem o situație similară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău