Ora cu Personalitate | Viorel Burlacu: „Noi, cetățenii din acest spațiu, suntem foarte provinciali. Nu acceptăm ca cineva să zboare. Neapărat trebuie să ne târâm prin țărână și să fim murdari de glod”

  • 05 August 2022 09:24
0%
00:00:00
00:00:00

Invitat la emisiunea Ora cu Personalitate de la Radio Chișinău, Viorel Burlacu a povestit despre noua sa viață la București, despre condiția artistului în România, despre ce înseamnă să fii un bun român, dar și despre familia din care provine.

Viorel Burlacu a vorbit și despre bunul său prieten Iurie Sadovnic.

Iurie Sandovnic chiar s-a născut artist. Dintre toți artiștii pe care i-am cunoscut, Iurie Sadovnic a fost cel mai elevat. Am stat la discuții zile întregi.

...nu pot să explic ce s-a întâmplat cu Iurie Sadovnic. Pot să dau niște indicii....sunt legate atât de colegii de breaslă, de instituțiile statului, cât și de familie...toate sunt legate...

„Fiecare artist, mai ales dacă are stofă trece prin depresii, contează cine este aproape de el. Artistul are nevoie de un cerc de oameni care să-l protejeze. În perioada când s-a întâmplat ce s-a întâmplat, eu m-am îndepărtat de el și asta a fost greșeala mea. Mai târziu am conștientizat faptul că eu zilnic eram lângă dumnealui, asta l-a ținut… foarte mult l-a ținut. Iar atunci când am dispărut de lângă el, atunci s-a întâmplat. Nu avea pe cineva care să-l susțină.”

Mi-am asumat că nu va trece nicio clipă în zadar și că voi pune sens în fiecare clipă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău