ORA CU PERSONALITATE | Antonio Momoc: „Cu sprijinul studenților am devenit decan al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării” (AUDIO)

  • 16 Iulie 2022 13:58
0%
00:00:00
00:00:00

Decanul facultății Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București, Antonio Momoc, povestește la emisiunea „Ora cu Personalitate” de la Radio Chișinău, cum a intrat în această funcție la doar 42 de ani și ce își propune să facă pe perioada mandatului: „Au avut loc alegeri în cadrul facultății și pe fondul acestor alegeri, studenții și-au dorit o schimbare. Au fost mai mulți candidați și a câștigat cel care a avut suportul schimbărilor radicale. Îmi propun reforme profunde atât la nivelul curriculumului, la nivelul specializărilor cât și la nivelul modernizării, retehnologizării și dezvoltării nu doar a resursei umane, ci și a infrastructurii facultății. A trebuit să mă orientez spre finanțări private, spre donații și sponsorizări pentru a-mi atinge obiectivele de modernizare a Facultății. 60-70% din spațiul de învățământ în facultate a fost modernizat de către companii private”.

Antonio Momoc a vorbit și despre libertatea de exprimare și pluralism, educație media, gândire critică. Expertul a atenționat că Rusia, care a impus cenzura și adevărul de stat, încearcă să le inducă și în Republica Moldova și în proximitate. „Nu un partid politic, nu un guvern și nu un președinte stabilesc ce este adevărat și ce nu este adevărat. Soluția vine din educație, din pluralismul opiniilor. Un om își formează o opinia când există o pluralitate media și o pluralitate a punctelor de vedere. Adevărul nu poate fi fixat dintr-un punct politic, religios, social”.

El a mai apreciat calea europeană pe care a luat-o Chișinău, dar atenționează asupra riscurilor și obstacolelor în acest parcurs: „Traseul european al Republicii Moldova este ireversibil, întrebarea este cât va dura acest proces. Un conflict înghețat, război la graniță, reformele care trenează, pot întârzia acest proces. România susține ferm aderarea și mai ales integrarea europeană a Republicii Moldova la UE”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
16
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău