Opt vameși și un polițist de frontieră trimiși în judecată pentru corupție

  • 14 August 2017 09:06
Opt vameși și un polițist de frontieră trimiși în judecată pentru corupție

Opt inspectori vamali din cadrul Postului Vamal Leușeni și un angajat al Departamentului poliției de frontieră vor compărea în fața magistraților sub acuzația de corupere pasivă.

Procuratura Anticorupție a finalizat acțiunile de urmărire penală și a trimis cauza penală de învinuire a celor nouă inculpați în judecată.

Potrivit probatoriului acumulat, în intervalul anilor 2014 – 2016, inculpații au pretins și primit sume cuprinse între 50 și 250 de euro de la șoferii autocarelor, care transportau pasageri peste hotarele țării în baza carnetului Interbus. În schimbul acestor sume, inculpații nu le întocmeau acte de constatare a încălcărilor regulilor de transportarea pasagerilor conform carnetului Interbus și le permiteau să-și continue cursele. În cazurile în care în autocare erau mai mulți pasageri decît era permis, aceștia îi înregistrau ca fiind pietoni sau pasageri ai altor mijloace de transport. De asemenea, aceștia nu încasau în volum total taxele obligatorii la vămuirea bunurilor introduse pe teritoriul țării.

Anterior, Procuratura Anticorupție a mai expediat în instanța de judecată cu rechizitoriu pentru examinare în fond cauzele penale în privința a altor trei inspectori vamali din cadrul Postului Vamal Leușeni și a unui inspector vamal din cadrul Postului Vamal Sculeni pentru  acțiuni infracționale similare.

Dacă vor fi recunoscuți vinovați, aceștia riscă o amendă în mărime de la 1000 la 2000 unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău