Opoziția parlamentară acuză guvernarea că ignoră inițiativele privind lupta cu COVID-19

  • 01 Aprilie 2020 08:01
 Opoziția parlamentară acuză guvernarea că ignoră inițiativele privind lupta cu COVID-19

Opoziția parlamentară consideră că autoritățile din Republica Moldova și clasa politică din țară trebuie să se consolideze în lupa cu virusul COVID-19. Totuși, pe lângă consolidarea respectivă, trebuie să existe o transparență și un model de comunicare democratică, notează IPN.

Trebuie să ne consolidăm ca societate și clasă politică, să apreciem ce fac autoritățile bine și să criticăm, dar atunci când criticăm să venim cu propuneri care ar aduce beneficii societății, beneficii în lupta cu coronavirusul, astfel ca să ieșim din această criză cu cât mai puține prejudicii. Trebuie să existe transparență pe tot parcursul, nu doar într-o anumită perioadă. Trebuie să înțelegem dacă în spatele unor tranzacții există interese financiare. Trebuie să fie o comunicare corectă și la timp în așa fel încât regulile democrației să fie respectate”, a declarat liderul grupului parlamentar Pro Moldova Andrian Candu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, afirmă că în ultimele două săptămâni formațiunea din care face a înaintat zeci de inițiative care ar ajuta în lupta împotriva COVID-19, însă toate acestea au fost ignorate de către guvernare.

„Domnul Chicu iese și spune că nu are nevoie de inițiativele opoziției pentru că sunt foarte multe și nu are cine lucra cu ele, că nu are nevoie de sfaturi, că știe foarte multe. Când vine cu astfel de mesaje, stai și te gândești cât de sincer își dorește cineva această consolidare. Știu că această abordare nu vine din partea premierului Chicu, asemenea abordate împiedică consolidarea societății. Platforma DA își dorește această consolidare și în cele două săptămâni a înaintat zeci de inițiative concrete, o parte nici cheltuieli bugetare nu necesită. Noi suntem gata pentru o colaborare, deoarece vedem ce se face în societate”, a precizat Alexandru Slusari.

Declarațiile celor doi deputați au venit în contextul în care guvernarea a criticat de mai multe ori afirmațiile făcute public de către opoziție și societate civilă.

„Uneori îmi pare că particip la un spectacol al absurdului cu acuzații gratuite, teorii care îmi par nițel straniu. Dvs. vreți să ajutați, dar cine vă încurcă, vreți să dați bani, măști, echipamente de protecție, iar Dodon și Chicu zic că nu ne trebuie și le da foc?”, a menționat Bogdan Țârdea.

Deputatul PSRM a asociat actuala situație din țară cu războiul, menționând că toate lumea trebuie să se mobilizeze.

„La război e ca la război, națiunea se mobilizează. Ies toți ca unul, se uită de luptele de clasă, clan, luptele partinice. Dacă o casă arde, un țăran aleargă să stingă focul. În jur stă jumătate de sat care se strică de râs, iar jumătate îl critică. Iată aceeași situație e la noi. Orice acțiune a autorităților nu este așa cum trebuie, totul e rău, totul e negativ?”, a punctat oficialul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău