Opoziția din Belarus revendică distrugerea unui avion rusesc în valoare de 330 de milioane de euro: „Doi belaruși au efectuat operațiunea”

  • 27 Februarie 2023 09:15
Opoziția din Belarus revendică distrugerea unui avion rusesc în valoare de 330 de milioane de euro: „Doi belaruși au efectuat operațiunea”

Opoziția în exil din Belarus susține că un avion rusesc a fost distrus, duminică, pe un aerodrom de lângă Minsk, în ceea ce a numit "cea mai de succes operațiune de sabotaj", de la începutul conflictului din Ucraina, relatează AFP, potrivit ziare.com.

„Partizanii au confirmat succesul unei operațiuni speciale care vizează aruncarea în aer a unui avion rusesc pe aerodromul Maciulischi, lângă Minsk”, a indicat pe Twitter Franak Viacorka, unul dintre principalii consilieri ai liderului opoziției din Belarus, Svetlana. Tihanovskaia.

Potrivit acestuia, „doi belaruși au efectuat operațiunea” folosind drone. „Au părăsit deja țara și sunt în siguranță”, a adăugat el.

El nu a precizat ce tip de aeronavă a fost vizată, dar a precizat că ar avea un cost de 330 de milioane de euro. Potrivit presei apropiate opoziției, este vorba despre un avion de supraveghere și comandă A-50.

"Sunt mândră de toți belarușii care continuă să reziste ocupației hibride rusești a Belarusului și să lupte pentru libertatea Ucrainei”, a declarat Svetlana Tihanovskaia pe Twitter.

Potrivit AFP, aceste afirmații au fost imposibil de verificat din surse independente și armata rusă nu a reacționat imediat.

Belarus, singurul aliat european al Moscovei împotriva Kievului, nu participă direct la ofensiva rusă din Ucraina, dar și-a pus la dispoziție teritoriul pentru atacul inițial în urmă cu un an. Moscova folosește, de asemenea, aerodromurile din Belarus pentru a lovi Ucraina, potrivit Kievului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,66 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău