Opoziția, despre posibilitatea de a crea o coaliție cu PDM după alegeri

  • 30 Ianuarie 2018 08:11
Opoziția, despre posibilitatea de a crea o coaliție cu PDM după alegeri

Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Socialiștilor declară că după alegerile parlamentare nu vor face coaliție cu Partidul Democrat pentru a crea o majoritate parlamentară. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni laTV8, transmite IPN.

Vladimir Bolea, președintele organizației teritoriale Chișinău a Partidului Acțiune și Solidaritate, spune că în luna septembrie 2017 a avut loc Congresul PAS în cadrul căruia s-a votat decizia că formațiunea politică nu va face coaliție în niciun caz cu PDM.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, afirmă că pentru PPDA coaliția cu Vlad Plahotniuc este categoric exclusă. „Se poate analiza ipotetic că dacă Vlad Plahotniuc și întreaga gașcă: Andrian Candu, Raisa Apolschii, Pavel Filip și alți 20 de oameni vor pleca din partid, noi am putea teoretic să analizăm acest lucru. Dar acest lucru nu se va întâmpla și de ce să analizăm ceea ce nu va avea loc? Nu va exista nicio coaliție cu PDM”, a declarat Alexandru Slusari.

Alexandru Odințov, consilier municipal din partea Partidului Socialiștilor, a menționat că PSRM scontează să obțină peste 50% dintre voturi la alegerile parlamentare și să formeze de sine stătător majoritatea. „Noi am declarat că nu vom colabora cu Partidul Democrat”, a declarat consilierul socialist.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău