Opoziția de la Chișinău, despre acțiunile jandarmilor la București: Pentru asemenea crime demisia e insuficientă

  • 11 August 2018 12:34
Opoziția de la Chișinău, despre acțiunile jandarmilor la București: Pentru asemenea crime demisia e insuficientă

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase și-a exprimat solidaritatea cu protestatarii din România și a condamnat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, acțiunile jandarmeriei la București.

„Intervenția instituțiilor statului împotriva românilor pașnici, civilizați, veniți în Piața Victoriei din București de pretutindeni, din Diasporă și de Acasă, a fost nu doar disproporționată, ci și total nejustificată și irațională. A fost de fapt o execuție publică a democrației, de către o guvernare profund antieuropeană. Iar pentru asemenea crime demisia e insuficientă într-un stat european”, a scris Andrei Năstase.

„Rămânem și în continuare alături de frații noștri de peste Prut în lupta noastră comună pentru libertate, democrație, bunăstare și siguranță, pentru supremația legii și a statului de drept”.

Totodată, el i-a îndemnat pe cetățenii moldoveni din diasporă să participe la mitingul antiguvernamental de la Chișinău, anunțat pentru 26 august.

„Fac apel la mobilizare maximă. E de datoria noastră să ne apărăm țara în mod pașnic și civilizat. Programul nostru e simplu: abrogarea legilor votului mixt; abrogarea amnistiei fiscale; anchetarea si recuperarea miliardului furat; validarea mandatului primarului ales al Chișinăului”, a mai scris Andrei Năstase.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău