Opozantul rus Aleksei Navalnîi anunță că a fost reținut de poliție

  • 22 Februarie 2018 14:08
Opozantul rus Aleksei Navalnîi anunță că a fost reținut de poliție

Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi a fost eliberat joi, 22 februarie, de poliție la mai puțin de o oră după ce a fost reținut la Moscova, relatează Reuters.

Aleksei Navalnîi a anunțat pe Twitter că a fost eliberat și i-a fost înmânat un document privind procedurile legale împotriva sa pentru organizarea de proteste neautorizate.

'Nu știu ce a fost și de ce șapte persoane m-au reținut', a mai spus opozantul rus.

Cu o oră înainte, Aleksei Navalnîi a anunțat că a fost reținut de poliție în timp ce pleca de la un cabinet stomatologic. Anunțul lui Navalnîi a fost făcut la scurt timp după ce șeful echipei sale de campanie, Leonid Volkov, a anunțat tot pe Twitter că a fost reținut de poliție pe aeroportul Șeremetievo din Moscova.

Și Roman Rubanov, directorul Fondului de luptă împotriva corupției, înființat de Navalnîi, a fost arestat la începutul acestei săptămâni pe unul din aeroporturile din Moscova. El a fost condamnat la 10 zile de închisoare pentru organizarea unor manifestații ce au reunit mii de ruși în 28 ianuarie.

Carismatic blogger anticorupție, Aleksei Navalnîi, și-a îndemnat susținătorii să boicoteze și să supravegheze alegerile prezidențiale din 18 martie, în urma cărora Vladimir Putin ar putea obține, fără surprize, un al patrulea mandat prezidențial.

Declarat ineligibil din cauza unei condamnări penale pe care o estimează orchestrată de Kremlin, Aleksei Navalnîi nu poate participa la scrutinul din 18 martie. Din cauza faptului că nu se poate prezenta, el intenționează să influențeze participarea îndemnând la boicotarea acestor alegeri.

Sediile de campanie ale opozantului din întreaga Rusie sunt vizate regulat de percheziții ale poliției, iar susținătorii săi denunță o presiune constantă din partea autorităților. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău