Opozantul rus Aleksei Navalnîi a slăbit 8 kg de când a ajuns în penitenciar, înainte de a intra în greva foamei

  • 01 Aprilie 2021 20:15
Opozantul rus Aleksei Navalnîi a slăbit 8 kg de când a ajuns în penitenciar, înainte de a intra în greva foamei

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a slăbit 8 kg de la venirea sa, la începutul lui martie, în colonia penitenciară, înainte de a intra în greva foamei, au anunțat joi colaboratorii săi, care se tem pentru sănătatea sa, relatează AFP.

Potrivit unui mesaj difuzat pe contul său de Facebook de apropiații săi, Navalnîi a fost cântărit, după cum prevede regulamentul penitenciar, la începutul grevei foamei anunțate miercuri. "El a ajuns în colonie cu 93 kg, acum cântărește 85", au dezvăluit ei.

"El însuși asociază această pierdere în greutate cu faptul că nu este lăsat să doarmă și că este trezit de opt ori pe noapte" de către gardieni, susțin autorii mesajului.

Temerile pentru sănătatea principalului critic al Kremlinului, care suferă deja de puternice dureri de spate și de o pierdere a sensibilității la picioare, și care a supraviețuit unei tentative de otrăvire în urmă cu mai puțin de un an, sunt tot mai mari.

Aleksei Navalnîi afirmă că administrația penitenciară îi refuză accesul la un doctor și la medicamente și îl torturează prin privare de somn.

"Medicul nu are nici acum dreptul de a-l vedea, nu există un diagnostic", a acuzat echipa sa.

Administrația penitenciară a respins aceste îngrijorări, dând asigurări miercuri că opozantul beneficiază de "toată asistența medicală necesară" și că nimeni nu îi tulbură somnul.

La rândul său, Kremlinul a precizat că nu are "niciun comentariu" de făcut.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău