OPINIE | Numărul șoferilor băuți la volan este de trei ori mai mare decât datele oficiale

  • 14 Aprilie 2018 08:19
OPINIE | Numărul șoferilor băuți la volan este de trei ori mai mare decât datele oficiale

Numărul șoferilor aflați în stare de ebrietate la volan este de trei ori mai mare decât arată datele prezentate de oficialități. Această opinie a fost exprimată de expertul în siguranța rutieră, Mihai Hasan, în cadrul unei emisiuni televizate, transmite IPN.

Numărul mare de șoferi depistați în stare de ebrietate la volan pe parcursul anului trecut este o constantă, la baza căreia stă educația și cultura societății, potrivit lui Mihai Hasan.

„În Moldova avem foarte multe cazuri de recidivă și recidivele trebuie să fie grav pedepsite”, spune el.

Mihai Rusu, profesor în legislația rutieră, consideră că la baza fenomenului consumului de alcool la volan este lipsa de conștientizare că o persoană băută reprezintă un pericol pentru cei din jur. El spune că multe dintre persoanele care își fac studiile pentru a obține carnetul de conducere sunt uimiți de faptul că amenzile pentru consumul de alcool la volan sunt mari.

„Cel mai mult ce mă uimește este faptul că foarte mulți sunt de acord că amenzile sunt mari, dar vedem că din punct de vedere statistic, deși știe că amenzile sunt foarte mari, conducătorii conștient urcă la volan în stare de ebrietate”, susține Mihai Rusu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău