Operele de artă adunate de o companie românească în peste 30 de ani vor fi scoase la licitație. Printre acestea se află și o pictură a unui artist din Republica Moldova

  • 28 Ianuarie 15:25
Operele de artă adunate de o companie românească în peste 30 de ani vor fi scoase la licitație. Printre acestea se află și o pictură a unui artist din Republica Moldova

Un număr de 181 de opere de artă, dintr-o selecție ce reunește trei generații de artiști, fac parte din Licitația unei Colecții corporatiste de Artă Contemporană programată pe 30 ianuarie, de la ora 19,00, informează Artmark într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

'Este pentru prima dată când participă la un astfel de eveniment o colecție de opere colectate, de-a lungul a trei decenii, de o companie românească, care a strâns toate aceste lucrări în special prin achiziții din expoziții, pentru a susține artiștii români și a le încuraja formarea treptată, în anii care au urmat după Revoluție. Este vorba atât despre artiștii ai anilor '70-'80, cât și din generațiile postdecembriestă și Z, toți uniți în curajul de a-și exprima ideile, pentru a ne inspira și a ne provoca imaginația', se arată în comunicat.

Unul dintre cele mai impresionante loturi este lucrarea intitulată 'Peacock', estimată la 1.000 - 1.600 de euro, care a fost realizată de Ionuț Barău din multe materiale reciclate, inclusiv o carpetă 'Răpirea din Serai'.

Lucrări deosebite sunt și 'Come to the Heart Side' a lui Cristian Moldovan, la 800 - 1.500 de euro, care 'îndulcește' celebrul personaj Darth Vader din seria cinematografică 'Războiul Stelelor', dar și 'Peace Them Over!' a lui Marc Verlan, artist originar din Republica Moldova care a realizat această lucrare în 2010 prefigurând, parcă, războiul ucrainean început la 24 februarie 2022. Pictura sa a fost estimată la 2.500 - 3.500 de euro.

La aceeași licitație participă și o lucrare realizată de Teli Iacșa, 'The Social Unicorn', realizată dintr-o varietate de materiale, pe modelul 'fă rai din ce ai', și care a fost estimată la 1.000 - 1.800 de euro. Artista a anunțat că va dona o parte din fondurile strânse din această vânzare Fundației Veritas Sighișoara.

Toate operele pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviță sau online pe artmark.ro. Expoziția de la Galeriile Artmark este deschisă de luni până duminică, gratuit, în intervalul orar 10,00 - 20,00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău