Operatorii din Moldova sunt eligibili pentru programul Europa Creativă

  • 01 Octombrie 2016 20:07
Operatorii din Moldova sunt eligibili pentru programul Europa Creativă

Comisia Europeană a decis punerea în aplicare a componentei „Proiecte de cooperare la nivel european” a subprogramului Cultura din cadrul programului „Europa Creativă”.

Ministerul Culturii a semnat Acordul privind participarea Republicii Moldova la program, astfel operatorii culturali din Moldova sunt eligibili și pot depune proiecte, transmite IPN.

Proiectele ar trebuie să vizeze promovarea mobilității transnaționale a artiștilor și a celorlalți profesioniști din domeniul culturii, dezvoltarea publicului prin aplicarea de noi modalități de interacțiune, dar și diversificarea publicului, inclusiv prin atragerea de noi categorii, consolidarea capacităților prin digitizare etc. Proiectele trebuie să includă o strategie motivată și o descriere detaliată a modului în care aplicanții și-au propus să realizeze una sau mai multe dintre aceste priorități ale programului.

Conform criteriilor de eligibilitate, operatorii activi din domeniul cultural și de creație - ONG-uri, instituții publice, agenți economici din Republica Moldova, cu o experiență juridică de cel puțin doi ani, pot să aplice. Persoanele fizice nu sunt eligibile în vederea obținerii de finanțări în cadrul programului Europa Creativă.

Proiectele de cooperare de mai mică amploare fac obiectul unei cereri prin care se solicită un grant UE de maximum 200 de mii de euro, reprezentând maximum 60% din bugetul eligibil. Pentru proiectele de cooperare de mai mare amploare se poate solicita un grant de maximum două milioane de euro, reprezentând maximum 50% din bugetul eligibil.

Termenul pentru depunerea proiectelor de cooperare la nivel european este 23 noiembrie 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău