Operațiunile „Nopți albe” și „Viteza” în plină desfășurare în sudul Republicii Moldova

  • 27 August 2021 14:42
Operațiunile „Nopți albe” și „Viteza” în plină desfășurare în sudul Republicii Moldova

Numai pe teritoriul Găgăuziei, sunt înregistrate aproximativ 300 de cazuri de conducere a transportului sub influența alcoolului. În scopul prevenirii accidentelor Inspectoratul Național de Securitate Publică a pornit operațiunile „Nopți albe” și „Viteza”.

Poliția avertizează conducătorii auto în cazul în care șoferii încalcă regulamentul rutier, aceștia riscă pedeapsă cu sancțiuni contravenționale, până la privarea de dreptul de a conduce.

„Dacă după verificare aparatul etilotest a arătat de la 0,15 la 0,30 mg/l, atunci șoferul este adus la răspundere administrativă cu amendă minimă de 17.500 lei și maxim 22.500 lei. De asemenea, șoferul este privat de dreptul de a conduce vehicule pe o perioadă de la 6 luni, până la un an ”, a declarat Andrei Dimitroglo, subofițer superior al Departamentului Sud al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Dacă testul la alcool arată mai mult de 0,30 mg/l în aerul expirat, șoferului, riscă dosar penal.

Operațiunea ”Nopți albe” și ”Viteza” ​​a început pe 24 august și va dura câteva săptămâni. Amenda minimă pentru viteză este de 600 de lei cu aplicarea a trei puncte de penalizare. Pedeapsa maximă poate ajunge la 1800 de lei și cinci puncte de penalizare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău