Operațiune comună PA-CNA-SIS, în dosare care vizează finanțare ilegală a unor partide politice. Au avut loc peste 20 de percheziții, o persoană a fost arestată

  • 21 Septembrie 2023 17:54
Operațiune comună PA-CNA-SIS, în dosare care vizează finanțare ilegală a unor partide politice. Au avut loc peste 20 de percheziții, o persoană a fost arestată

Procuratura Anticorupție, în comun cu Centrul Național Anticorupție și Serviciul de Informații și Securitate au descins în această dimineața cu peste 20 percheziții în mai multe locații din Chișinău, Bălți, Sîngerei și Edineț, cât și în 9 automobile.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate și ridicate documente și bunuri care prezintă interes pentru cauza penală: telefoane mobile, calculatoare, înscrisuri de ciornă, și alte documente. În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate mijloace bănești în valoare de 189 200 lei, 25 415 euro, 2 430 dolari și 4 500 franci elvețieni, arată un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

Până la acest moment, o persoană a fost reținută, fiindu-i imputată infracțiunile de finanțarea partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, sau a concurenților electorali din surse interzise de lege și spălare de bani, infracțiuni prevăzută la art. 1813 și 243 din Codul penal.

Despre rezultatele perchezițiilor și acțiunilor de urmărire penală, Procuratura Anticorupție va informa ulterior, în măsura în care prezentarea unor date din dosar nu va periclita buna desfășurare a investigațiilor penale.

În acest context, Procuratura Anticorupție asigură că investigațiile penale pe aceste cazuri se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanelor urmărite penal, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău