Opera spaniolă se redeschide cu un concert pentru plante

  • 18 Iunie 2020 18:35
Opera spaniolă se redeschide cu un concert pentru plante

Spectatorii care vor lua parte la primul concert de după ridicarea stării de alertă, la opera Liceu din Barcelona, nu vor avea nevoie de măști sau de mănuși și nici nu li se va cere să păstreze distanța fizică. Instituția culturală catalană a anunțat că organizează un spectacol al unui cvartet de coarde care va interpreta muzică de Puccini pentru plante.

Totodată, melomanii din afara regnului vegetal vor putea audia concertul care va fi transmis prin livestream.
 
Directorul artistic al operei Liceu, Victor Garcia de Gomar, spune că spectacolul este menit să ne ajute să ne gândim la actuala etapă a condiției umane și modul în care, în timpul carantinei, am devenit „un auditoriu privat de posibilitatea de a fi un public”.
 
La concertul interpretat de cvartetul Uceli pentru „regatul vegetal” la ora 17, lunea viitoare, „oamenii vor deveni spectatorii propriei lor cronici sociale”, a spus Garcia de Gomas. Eugenio Ampudia, artistul conceptual care se află în spatele spectacolului, spune că și-a propus să reflecte ceea ce se petrece în Spania și în lumea întreagă, unde Covid-19 i-a silit pe oameni să se retragă din zonele publice. „Într-o vreme când o parte importantă a omenirii s-a baricadat în spații închise și a fost obligată să renunțe la mișcare, natura a înaintat pentru a ocupa spațiile pe care noi le-am cedat”, spune Ampudia.
 
La finalul concertului, plantele vor fi donate unui număr de 2.292 de lucrători sanitari drept mulțumire pentru eforturile făcute în ultimele luni.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău