ONU solicită autorităților să restabilească licența televiziunii NIT

  • 09 Aprilie 2012 20:14
ONU solicită autorităților să restabilească licența televiziunii NIT

Organizația Națiunilor Unite a solicitat autorităților Republicii Moldova să restabilească în mod urgent licența televiziunii NIT, retrasă acum câteva zile de Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Reprezentanța ONU la Chișinău consideră că lipsa pluralismului de opinii, invocată de CCA, nu este un motiv suficient de consistent pentru a ridica licența de emisie acestei televiziuni.

În replică, președintele CCA, Marian Pocaznoi, a declarat pentru Radio Chișinău că instituția pe care o conduce a respectat Codul Audiovizualului atunci când a retras lincența televiziunii NIT.

Și câteva organizatii neguvernamentale de media de la Chișinău au emis o declarație în care afirmă că regretă sancționarea dură a postului  de televiziune „NIT” de către CCA. Totuși, ONG-urile de profil nu contestă  decizia CCA, deoarece, potrivit lor, postul de televiziune privat NIT a încălcat repetat Codul Audiovizualului. Printre semnatarii Declarației se numără Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente și Centrul de Investigatii Jurnalistice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău