ONU | Situația populației de pe întreg globul, afectată de pandemie

  • 04 August 2020 13:17
ONU | Situația populației de pe întreg globul, afectată de pandemie

Pandemia de coronavirus agravează situația umanitară în zonele de conflict din lume, atrage atenția Organizația Națiunilor Unite.

Avertismentul ale loc pe fondul creșterii numărului de cazuri pe glob. Bilanțul prezentat de Universitatea americană Johns Hopkins indică 18.500.000 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și peste 697.000 de decese, potrivit RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI.

Numărul persoanelor vindecate se apropie de 11.700.000.

Îngrijorări crescânde în America Latină și în zona Caraibelor, regiuni care au depășit pragul de 5 milioane de cazuri de COVID-19 și 200.000 de decese.

Brazilia se confruntă cu o lipsă acută a fondurilor destinate domeniului medical, acest stat, cel mai grav lovit din America de Sud, cu 95.000 de morți, fiind depășit și de modul defectuos de gestionarea crizei sanitare.

În Australia, unde orașul Melbourne este în carantină, toate afacerile care nu sunt necesare vor fi închise de la miezul nopții, fapt ce va afecta micile afaceri.

Și în Statele Unite, unde șomajul a atins cifre record, patronii unor companii multinaționale, precum Wallmart, Microsoft sau Merk, au trimis o scrisoare deschisă parlamentarilor americani pentru a lua măsuri ferme de susținere a economiei.

Experții ONU se tem de viitorul populațiilor din Siria, Liban sau Yemen, confruntate cu războaie sângeroase care au adâncit sărăcia, și cer soluții urgente din partea comunității internaționale.

Tot voci ale Națiunilor Unite spun că actualele generații vor avea mult de suferit din cauza închiderii școlilor, pentru că în această perioadă se irosește un potențial uman incalculabil.

Între timp, o echipă alcătuită din cercetători din toată lumea va merge în zilele următoare în epicentrul pandemiei, Wuhan, orașul din China unde se crede că a apărut noul coronavirus, la sfârșitul anului trecut.

În ultimele șapte luni, s-a scris despre temutul virus că ar provenit de la liliecii pe care îi consumă chinezii, că ar fi fost creat artificial sau că ar fi scăpat accidental dintr-un laborator.

Nici una dintre aceste ipoteze nu a fost confirmată până în momentul de față.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău