ONU și Japonia susțin sancțiunile împotriva Coreei de Nord

  • 08 August 2018 13:22
ONU și Japonia susțin sancțiunile împotriva Coreei de Nord

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și premierul japonez, Shinzo Abe, și-au exprimat miercuri sprijinul pentru rămânerea în vigoare a sancțiunilor ONU împotriva Coreei de Nord pentru a determina Phenianul să ia măsuri concrete pentru renunțarea la programul său nuclear.

În cadrul unei conferințe de presă comune după o întrevedere la Tokyo, Antonio Guterres a declarat că ONU "sprijină pe deplin negocierile care au loc între Statele Unite ale Americii și Coreea de Nord", având drept obiectiv "denuclearizarea totală, verificabilă și ireversibilă" a Peninsulei Coreene.

Președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un au ajuns la un acord privind "denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene" la summitul istoric din iunie de la Singapore, deși acordul a fost criticat pentru lipsa detaliilor, relatează DPA preluată de Agerpres.

"Recunoaștem că este necesar ca întreaga comunitate internațională să mențină punerea în aplicare a sancțiunilor pe baza rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU care să conducă la acțiuni concrete din partea Coreei de Nord", a spus la rândul său șefului guvernului japonez.

Guterres a declarat anterior că ONU este gata să ofere ajutor în negocierile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene dacă i se cere acest lucru.

Secretarul general al ONU va participa joi la o ceremonie la Nagasaki pentru comemorarea a 73 de ani de la atacul cu bombă atomica asupra orașului din sud-vestul Japoniei, soldat cu moartea a 74 de mii de persoane.

Sursa: RRA
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău