ONU reclamă brutalitatea extremă a talibanilor împotriva protestelor pașnice: Manifestanții sunt împușcați, biciuiți sau loviți cu bâte

  • 10 Septembrie 2021 14:16
ONU reclamă brutalitatea extremă a talibanilor împotriva protestelor pașnice: Manifestanții sunt împușcați, biciuiți sau loviți cu bâte

Intervențiile talibanilor împotriva protestelor pașnice din Afganistan sunt tot mai violente, spune ONU – fundamentaliștii folosesc arme de foc, bâte și bice împotriva protestatarilor, iar până acum, patru oameni au fost uciși, relatează Reuters, potrivit DIGI24.ro.

Ravina Shamdasani, purtătoarea de cuvânt a agenției pentru drepturile omului de la ONU, spune că a primit rapoarte care arată că talibanii procedează în manieră extrem de violentă împotriva persoanelor care participă la proteste, inclusiv prin percheziții din ușă în ușă, notează sursa citată

Jurnaliștii se confruntă de asemenea, cu intimidări, iar unul dintre cei reținuți și bătuți cu sălbăticie în arest a fost amenințat verbal cu decapitarea.

Anterior, guvernul talibanilor, recent format, a interzis demonstrațiile care nu au aprobare oficială.

În primul decret emis de Ministerul de Interne al grupării islamiste, condus de Sirajuddin Haqqani, căutat de FBI pentru terorism, talibanii i-au avertizat pe oponenți că trebuie să obțină permisiune înainte de orice protest, altfel se vor confrunta cu „consecințe legale severe”.

Interdicția formală emisă miercuri vine după confruntări violente și uneori letale între gruparea islamistă și manifestanții antitalibani din mai multe orașe. Femeile au fost deseori în fruntea protestelor.

Marți, talibanii au deschis focul pe străzile din Kabul în încercarea de a opri o demonstrație a opozanților, conform jurnaliștilor occidentali aflați încă în capitala afgană. Talibanii au tras 10 minute non-stop pe străzile din Kabul, într-un haos generalizat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău