ONU deblochează 100 de milioane de dolari pentru șapte țări amenințate de foamete

  • 18 Noiembrie 2020 08:57
ONU deblochează 100 de milioane de dolari pentru șapte țări amenințate de foamete

ONU a anunțat marți deblocarea de urgență a 100 de milioane de dolari pentru a ajuta șapte țări, inclusiv Etiopia care va primi 20 de milioane, să nu experimenteze foametea din cauza pandemiei de COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres.

"Nimeni nu ar trebui să vadă riscul foametei ca pe un efect secundar inevitabil al acestei pandemii", a declarat într-un comunicat subsecretarul general al ONU pentru afaceri umanitare Mark Lowcock.

"Dacă acest lucru se întâmplă, este pentru că lumea a permis să se întâmple. Foametea poate fi evitată. Dar trebuie să acționăm la timp pentru a face diferența. La ora actuală, mai mulți bani pentru asistență sunt cel mai rapid și mai eficient mod de a sprijini eforturile de prevenire a foametei", a adăugat el.

Deși pe planetă există "hrană mai mult decât suficientă pentru toată lumea", "foametea provoacă decese chinuitoare" și "alimentează conflictele și războiul", a mai amintit oficialul ONU.

Din suma deblocată de Fondul central al ONU pentru intervenții în caz de urgență, 20 de milioane de dolari vor fi direcționați către Etiopia, iar restul de 80 de milioane de dolari vor ajunge la alte șase țări: Afganistan (15 milioane), Burkina Faso (6 milioane), Republica Democrată Congo (7 milioane), Nigeria (15 milioane), Sudanul de Sud (7 milioane) și Yemen (30 milioane), se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău