ONU cere Australiei să pună capăt 'crizei umanitare în desfășurare' de pe Insula Manus

  • 02 Noiembrie 2017 10:09
ONU cere Australiei să pună capăt 'crizei umanitare în desfășurare' de pe Insula Manus

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați a declarat că Australia trebuie să ia măsuri imediate pentru a pune capăt 'urgenței umanitare în desfășurare', în care 600 de solicitanți de azil s-au baricadat într-un centru de detenție abandonat, administrat de Australia, aflat pe Insula Manus, în Papua Noua Guinee, fără hrană sau apă curentă, scrie Agerpres.

Deținuții din centrul de detenție de pe Insula Manus încearcă de două zile să blocheze încercările Australiei și ale Papua-Noua Guinee de a închide centrul, spunând că se tem de represalii violente din partea comunității locale dacă vor fi mutați în alte 'centre de tranzit'.

Din cauza proviziilor epuizate, mulți dintre refugiați încep să simtă efectele celor două zile fără hrană, o situație în legătură cu care Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați afirmă că Australia trebuie să o rezolve urgent cu Papua Noua Guinee.

'Australia rămâne responsabilă pentru bunăstarea tuturor celor transferați în Papua Noua Guinee până când se vor găsi soluții adecvate, pe termen lung în afara țării', a afirmat joi organizația ONU.

Centrul de pe Insula Manus a fost o parte esențială a politicii de imigrație controversată a Australiei, care refuză să le permită solicitanților de azil care sosesc cu barca să ajungă la țărmurile sale, reținându-i în tabere din Papua Noua Guinee și Nauru din sudul Pacificului.

Națiunile Unite și grupuri pentru drepturile omului au criticat ani de zile abuzurile suferite de deținuți în aceste centre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău