ONU avertizează în legătură cu un „colaps total” al Yemenului

  • 31 Martie 2015 19:02
ONU avertizează în legătură cu un „colaps total” al Yemenului

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, a declarat marți, 31 martie, că este îngrijorat de o posibilă „prăbușire totală” a Yemenului.

Declarația vine în contextul desfășurării de către Arabia Saudităde a e raidurilor aeriene împotriva rebelilor șiiți houthi și aliaților lor, informează AFP.

„Situația din Yemen este extrem de alarmantă, cu zeci de civili uciși în timpul ultimelor patru zile”, a declarat Zeid, citat într-un comunicat. „Țara seamănă să fie pe marginea unui colaps total”, a adăugat acesta.

Începând din 27 martie, cel puțin 93 de civili au fost uciși și 364 au fost răniți la Sana'a, Dhale, Hudayda și Lahj, potrivit Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului. De asemenea, sute de persoane au fugit din calea violențelor din Sana'a, Sa'sa și Dhale.

O coaliție arabă condusă de Arabia Saudită a lansat joia trecută raiduri aeriene împotriva rebelilor șiiți pro-iranieni, ce dețin controlul peste vaste regiuni ale țării.

Zeid s-a declarat „șocat” de atacul de luni asupra taberei de refugiați din Al-Mazrak (nord-vest), stabilite de ONU în 2009 și care găzduiește circa 4.000 de persoane.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), care activează în această tabără, acest atac a făcut cel puțin 40 de morți și 200 de răniți. La rândul său, Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a stabilit că 19 persoane au decedat și 35 de oameni au fost răniți, inclusiv 11 copii.

De asemenea, Zeid a condamnat atacurile desfășurate de brigăzile afiliate șiiților houthi, în special împotriva spitalelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău