ONU afirmă că în Afganistan nevoile umanitare sunt „catastrofice”

  • 27 August 2021 19:11
ONU afirmă că în Afganistan nevoile umanitare sunt „catastrofice”

ONU a făcut vineri apel la strângerea sumei de 800 de milioane de dolari pentru a acoperi nevoile umanitare actuale din Afganistan, cel puțin o treime din populație urmând a fi afectate de foamete, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

„Nevoile umanitare sunt catastrofice, sunt pe scară largă și cresc'', a declarat Wafaa Saeed Abdelatef, reprezentantă a Biroului ONU pentru coordonarea acțiunilor umanitare (OCHA), într-o videoconferință de presă.

„Aceste nevoi umanitare vin din decenii de conflict, combinate cu seceta și COVID-19'', a adăugat Wafaa Saeed Abdelatef.

Haosul și incertitudinea din Afganistan au sporit după ce talibanii au preluat controlul la Kabul, în 15 august, după o ofensivă de câteva săptămâni în care practic nu au întâmpinat nicio opoziție din partea armatei afgane.

Națiunile Unite solicitaseră în urmă cu câteva luni colectarea a 1,3 miliarde de dolari pentru 16 milioane de oameni aflați în nevoie din Afganistan, dar nu s-a reușit decât strângerea a circa 500 de milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău