ONU | 230 de civili, uciși în ultima săptămână în atacuri lansate de Siria și Rusia

  • 10 Februarie 2018 18:15
ONU | 230 de civili, uciși în ultima săptămână în atacuri lansate de Siria și Rusia

Loviturile aeriene lansate de Siria și Rusia în zone controlate de rebeli s-au soldat cu moartea a 230 de civili în ultima săptămână, fiind cele mai grave violențe din acest conflict și care ar putea constitui crime de război, a declarat sâmbătă Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Raiad al-Hussein, relatează Reuters, conform Agerpres.

El a afirmat că biroul său a primit informații, între care și o înregistrare video, privind posibila folosire de „agenți toxici” într-un atac lansat pe 4 februarie în orașul Saraqeb, controlat de rebeli, din provincia Idlib.

„După șapte ani de blocaj în Consiliul de Securitate al ONU, situația din Siria necesită să fie semnalată la Curtea Penală Internațională precum și mai multe eforturi coordonate ale statelor pentru a aduce pacea” a declarat Zeid, potrivit unui comunicat.

Peste 270.000 de sirieni au fost nevoiți să fugă din fața luptelor care se duc în provinciile Idlib și Hama, în nord-vestul țării, între rebeli și forțele guvernamentale de la sfârșitul lunii decembrie.

Peste 13,1 milioane de sirieni au nevoie de ajutor umanitar, inclusiv cei 6,1 milioane de deplasați în țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău