ONU: Criza refugiaților, o responsabilitate globală

  • 30 Septembrie 2015 11:49
ONU: Criza refugiaților, o responsabilitate globală

Statele lumii ar trebui să găsească o soluție colectivă la criza migranților și să o considere o 'responsabilitate globală', a declarat Peter Sutherland.

Declarația a fost făcută de reprezentantul special pentru migrații al secretarului general al ONU, într-un interviu acordat miercuri, 30 septembrie, agenției germane DPA.

'Vecinătatea față de o situație de persecuție nu determină responsabilitate', a apreciat Sutherland, înaintea summitului asupra crizei migranților, organizat de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, eveniment ce va avea loc miercuri, la New York, în marja Adunării Generale a ONU.

El a apreciat drept 'ridicolă' poziția multor state europene potrivit căreia țările vecine cu Siria și membrii UE situați mai aproape de ruta de migrație, cum sunt Italia și Grecia, trebuie să poarte povara refugiaților.

'Europa nu s-a acoperit de glorie până acum', a adăugat Sutherland, insistând că 'toate statele au o responsabilitate de a le acorda (refugiaților) sanctuar și azil'. 'Cred că este importantă la nivel global recunoașterea acestei realități', a subliniat oficialul ONU.

'Trebuie să privim Europa ca unul dintr-un număr de locuri unde acest lucru se întâmplă', a mai spus reprezentantul special.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău