ONG-urile cer menținerea Ministerului Mediului în componența noii structuri a Guvernului

  • 12 Decembrie 2016 09:54
ONG-urile cer menținerea Ministerului Mediului în componența noii structuri a Guvernului

Organizațiile non-guvernamentale se pronunță împotriva lichidării Ministerului Mediului prin fuziunea cu Ministerul Agriculturii. Experții afirmă că cele două domenii sunt diferite și este nevoie de o instituție puternică în domeniul mediului, pentru că Republica Moldova se confruntă cu grave probleme ecologice.

Membrii societății civile s-au referit la probleme legate de calitatea apei din bazinele acvatice, calitatea solurilor, despădurirea masivă și gestionarea deșeurilor care afectează grav mediul. În opinia lui Alecu Reniță, de la Mișcarea Ecologistă, este necesară o autoritate puternică în domeniul ecologiei, cu atribuții depline de protecție a mediului.

”Este nevoie de o instituție puternică de mediu care să poată să aibă în supravegherea ei aceste schimbări climatice adaptate la politicile sectoriale, inclusiv la politicile agricole. Evident că noi putem intra într-un impas. Problema numărul unu a Republicii Moldova, dincolo de toate confruntările și nemulțumirile de alt ordin, este cea ecologică”, adeclarat Alecu Reniță. 

Guvernul a aprobat un plan de acțiuni privind reformarea și optimizarea administrației publice centrale, care prevede reducerea numărului de ministere, dar fără specificarea acestora. 

În presă au apărut date precum că cel puțin șapte ministere din cele 16 existente la ora actuală ar putea să nu se mai  regăsească în viitoarea structură a Guvernului, dar informația nu a fost confirmată oficial. Potrivit acelor date, Ministerul Mediului ar fi urmat să fie comasat cu cel al Agriculturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău