ONG | Siria: Ofensiva turcă a determinat 300.000 de civili să-și abandoneze locuințele

  • 17 Octombrie 2019 12:11
ONG | Siria: Ofensiva turcă a determinat 300.000 de civili să-și abandoneze locuințele

Operațiunea militară lansată de Turcia împotriva miliției kurde din nord-estul Siriei a determinat 300.000 de civili să-și abandoneze locuințele, în ultimele opt zile, a declarat joi Observatorul sirian pentru drepturile omului, organizație neguvernamentală cu sediul în Marea Britanie, preluat de Agerpres.

Potrivit lui Rami Abdel Rahman, directorul observatorului, majoritatea celor deplasați au fugit de luptele declanșate în provincia Hassake, în regiunea Kobane din provincia Alep și în regiunea Tell Abyad din provincia Raqqa.

Mulți dintre ei s-au adăpostit la cunoștințe în zone mai sigure, dar alții au dormit sub cerul liber, în livezi. Patruzeci de școli din provincia Hassake au fost transformate în centre de primire pentru persoanele strămutate, menționează observatorul.

Ofensiva lansată la 9 octombrie de Turcia, cu sprijin sirian, în zone aflate sub control kurd din nord-estul Siriei, după retragerea forțelor SUA, s-a soldat până în prezent cu moartea a zeci de civili, mai ales de partea kurdă. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan refuză să oprească această operațiune, în pofida creșterii presiunilor internaționale în acest sens.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău