OMS trimite ajutoare pentru combaterea COVID-19 în Coreea de Nord

  • 07 Octombrie 2021 10:14
OMS trimite ajutoare pentru combaterea COVID-19 în Coreea de Nord

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că trimite Coreei de Nord ajutoare pentru combaterea COVID-19 prin portul chinez Dalian, în ciuda unor indicii potrivit cărora Coreea de Nord a relaxat restricțiile dure impuse la graniță pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, scrie Rador.

În cel mai recent raport săptămânal pentru Asia de Sud și Est, care acoperă perioada până la finalul lunii septembrie, OMS a declarat că a început transporturile prin portul chinez Dalian, care se află în apropierea graniței cu Coreea de Nord.

„Pentru a susține RPD Coreea cu echipamente medicale esențiale în lupta împotriva COVID-19, OMS a început livrarea prin portul Dalian, din China, unde acestea vor fi stocate și ulterior livrate către RPD Coreea", a comunicat agenția, referindu-se la Coreea de Nord cu inițialele numelui său oficial.

OMS nu a precizat dacă ajutoarele au ajuns în Coreea de Nord, iar purtătorul de cuvânt al agenției nu a răspuns imediat cererii de a comenta. Coreea de Nord a impus restricții dure la începutul pandemiei de coronavirus în 2020, închizându-și granițele în ceea ce a considerat o problemă de supraviețuire națională. Țara a testat cel puțin 40.700 de persoane și nu a obținut niciun rezultat pozitiv pentru coronavirus până pe 23 septembrie, a declarat OMS.

Oficialii din Coreea de Sud și din Statele Unite și-au exprimat îndoielile legate de afirmația Coreei de Nord potrivit căreia aceasta nu s-a confruntat cu niciun caz de COVID-19, dar nu au apărut indicii privind o epidemie majoră. Un oficial al Ministerului pentru Unificare din Coreea de Sud, care gestionează relațiile cu Nordul, a declarat pentru agenția de știri Yonhap că, în timp ce datele vamale ale Chinei indică deschiderea rutelor de transport maritim între China și Coreea de Nord, nu au fost detectate și indicii ale transporturilor de bunuri pe aceste rute.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău