OMS se opune vaccinării obligatorii împotriva COVID-19

  • 13 August 2021 16:01
OMS se opune vaccinării obligatorii împotriva COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu susține obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 în nicio țară, deși apără importanța imunizării, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a agenției ONU, ca răspuns la faptul că mai multe țări iau în considerare obligativitatea vaccinării, relatează EFE citat de AGERPRES.

„În general, OMS este împotriva oricărui tip de vaccinare obligatorie'', a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib, într-o conferință de presă.

Cu toate acestea, „este necesar să explicăm populației generale cum funcționează vaccinurile și cât de importante sunt", a spus ea, adăugând că vaccinurile sunt doar "unul dintre instrumentele pe care le avem la dispoziție" pentru a combate pandemia de COVID-19.

Experții OMS au reiterat pe tot parcursul acestui an că vaccinurile nu sunt suficiente în lupta împotriva coronavirusului și că acestea trebuie combinate cu măsurile sanitare care au fost deja larg răspândite anul trecut pentru a limita contagierile.

Acestea variază de la utilizarea măștilor până la spălarea frecventă a mâinilor, aerisirea locuințelor, distanțarea fizică și evitarea locurilor aglomerate.

Folosirea măsurilor coercitive pentru a crește numărul de persoane vaccinate a fost luată în considerare în țări precum Germania, Marea Britanie și SUA, dar s-a confruntat și cu opoziția unei părți a populației din aceste țări.

Până în prezent, aproximativ 4,4 miliarde de doze de vaccin COVID-19 au fost administrate în întreaga lume.

În țări precum Spania, Franța, Canada, Marea Britanie sau Germania, procentul de persoane complet vaccinate este de aproximativ 60 % (față de 50 % în SUA), în timp ce în multe țări cu venituri mici este de abia de 1%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău