OMS înregistrează o creștere a cazurilor în Europa după șase săptămâni de declin

  • 04 Martie 2021 15:01
OMS înregistrează o creștere a cazurilor în Europa după șase săptămâni de declin

Numărul de noi cazuri de COVID-19 crește din nou în Europa, după șase săptămâni de declin, a anunțat joi conducerea regională a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), relatează AFP și Reuters.

"Constatăm o recrudescență în Europa Centrală și de Est. Noile cazuri cresc, de asemenea, în mai multe țări din Europa de Vest, unde ratele erau deja ridicate", a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă.

Săptămâna trecută, noile cazuri de COVID-19 în Europa au crescut cu 9%, până la puțin peste un milion, potrivit biroului regional al OMS.

"Acest lucru pune capăt unei scăderi promițătoare observate timp de șase săptămâni a noilor cazuri, mai mult de jumătate din regiunea noastră înregistrând un număr din ce în ce mai mare de noi infectări", a mai spus Hans Kluge.

Oficialul OMS a estimat că europenii trebuie să "revină la elementele de bază" pentru a lupta împotriva coronavirusului și a variantelor sale, folosind instrumentele în vigoare și accelerând vaccinarea.

"Trebuie să ne extindem portofoliul de vaccinuri", a insistat el.

Din cele 53 de țări din regiunea europeană a OMS, 45 și-au început campania de vaccinare.

Conform datelor oficiale compilate de AFP, în Uniunea Europeană, 2,6% din populație a primit două doze din unul dintre vaccinurile împotriva COVID-19 și 5,4% au primit cel puțin o doză.

Date recente despre vaccinările anti-COVID19 cu Pfizer/BioNTech și AstraZeneca sunt încurajatoare, a declarat la rândul său consilierul regional european pentru OMS, Siddhartha Datta.

Datele pot determina OMS să revizuiască recomandările privind intervalele între prima și a doua doză de vaccin, a mai spus Siddhartha Datta.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău