OMS | Eradicarea globală a noului coronavirus nu este o țintă rezonabilă ce ar putea fi atinsă în acest moment

  • 06 Iunie 2021 18:43
OMS | Eradicarea globală a noului coronavirus nu este o țintă rezonabilă ce ar putea fi atinsă în acest moment

Eradicarea globală a noului coronavirus nu este o țintă rezonabilă ce ar putea fi atinsă în acest moment, a declarat duminică David Nabarro, trimis special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru combaterea pandemiei de COVID-19, informează DPA, potrivit Agerpres.

"Omenirea va trebui să învețe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se răspândească și să determine, apoi, apariția unor focare ale bolii", a declarat David Nabarro pentru postul de televiziune britanic Sky News.

"Eradicarea sa nu este în prezent o țintă rezonabilă pentru omenire", a mai spus același oficial OMS, adăugând că oamenii trebuie să facă în așa fel încât să poată să trăiască alături de acest virus în perioada imediat următoare.

El a dezvăluit că o serie de raportări despre o nouă variantă a coronavirusului, descoperită recent în Nepal, sunt în prezent examinate de oamenii de știință.

"De fiecare dată când se produce o creștere bruscă a numărului de cazuri, în mintea oamenilor există gândul că este posibil să fi apărut o nouă variantă. Nu ar fi surprinzător", a adăugat oficialul OMS.

Considerând că acesta va fi "tiparul viitorului", David Nabarro a adăugat că "noul coronavirus nu va fi eradicat prea curând, pentru că vor apărea noi variante".

Până în prezent, la nivel mondial au fost raportate peste 172 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus și peste 3,7 milioane de decese asociate maladiei COVID-19, potrivit statisticilor OMS. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău