OMS continuă să ofere suport tehnic Companiei Naționale de Asigurări în Medicină în procesul de elaborare a unei noi strategii de dezvoltare instituțională

  • 12 Iunie 2021 17:05
OMS continuă să ofere suport tehnic Companiei Naționale de Asigurări în Medicină în procesul de elaborare a unei noi strategii de dezvoltare instituțională Foto: CNAM

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) continuă să ofere suport tehnic Companiei Naționale de Asigurări în Medicină în procesul de elaborare a unei noi strategii de dezvoltare instituțională. După cum menționează Ofițera pentru comunicare a Biroului OMS din Republica Moldova, Rodica Trofimov, strategia va fi elaborată cu ajutorul expertului Organozației, Andreas Rannamäe, care s-a aflat la Chișinău în perioada 9-11 iunie.

Reprezentantul OMS în Republica Moldova, Igor Pokanevych, a menționat importanța legăturii dintre strategia de dezvoltare instituțională a CNAM și cea a sistemului de sănătate până în anul 2030, ce se află în proces de definitivare și în care sistemul de finanțare este o parte-cheie. „Puține țări din regiune au o experiență de aproape 20 de ani în asigurarea obligatorie de asistență medicală. Experiența Republicii Moldova cu referire la acest sistem de finanțare în sănătate este prima și unică. Crearea CNAM a fost un exemplu și unele țări din spațiul ex-sovietic și Asia Centrală preiau din practicile Moldovei”, a menționat Pokanevych.

„Dezvoltarea instituțională este un element important pentru realizarea misiunii CNAM. Obiectivul nostru principal este să apropiem serviciile medicale de beneficiarii noștri, să garantăm calitatea serviciilor și gestionarea eficientă a fondurilor de asigurare obligatorie de asistență medicală. Analizând strategia precedentă, au fost conturate direcțiile prioritare în dezvoltarea companiei și a sistemului AOAM”, a subliniat directorul general al CNAM, Valentina Buliga.

Expertul OMS s-a întâlnit de asemenea, cu membrii Consiliului de administrație al companiei, precum și cu partenerii strategici ai CNAM – Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Finanțelor, Federația Sindicală „Sănătatea”.

Strategia de dezvoltare instituțională a CNAM este documentul intern principal de planificare managerială pe termen mediu și determină obiectivele de dezvoltare ale companiei, gestionară a sistemului de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău