OMS: Cheagurile de sânge pot apărea în mod natural, nu sunt neobișnuite. Dovezile disponibile nu arată că vaccinul AstraZeneca e cauza

  • 16 Martie 2021 08:19
OMS: Cheagurile de sânge pot apărea în mod natural, nu sunt neobișnuite. Dovezile disponibile nu arată că vaccinul AstraZeneca e cauza

Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca, deși tot mai multe țări au decis să suspende imunizarea cu serul britanic, scrie Digi24.ro

"În acest moment, recomandarea este că riscul, dacă nu vaccinăm folosind serurile AstraZeneca sau alte vaccinuri, depășește riscul infecției COVID, despre care știm că are un impact semnificativ asupra persoanelor cu boli severe, spitalizare și moarte", spune Mariangela Simao, asistentă-director OMS.

Oficialii organizației au vorbit și despre cazurile de coagulare a sângelui, de care au suferit unele persoane vaccinate cu AstraZeneca.

"Oamenii se îmbolnăvesc sau mor tot timpul. În ceea ce am văzut până acum din datele preliminare, nu există un număr crescut de cazuri de evenimente tromboembolice în Europa sau în Marea Britanie", a mai spus Simao.

Nu doar OMS s-a pronunțat în acest sens. Inclusiv Agenția de reglementare a vaccinurilor din Marea Britanie a emis un comunicat, prin care dezminte fundamentul îngrijorărilor referitoare la ser.

Phil Bryan, directorul pentru siguranța vaccinurilor, din cadrul agenției, a declarat: "Oamenii ar trebui să meargă și să-și facă vaccinul împotriva COVID-19, când li se cere acest lucru. Cheagurile de sânge pot apărea în mod natural și nu sunt neobișnuite. Dovezile disponibile nu sugerează că vaccinul este cauza", a explicat Bryan, citat de Mediafax.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău