Omicron îmbunătățește imunitatea neutralizantă împotriva variantei Delta, sugerează un studiu sud-african

  • 28 Decembrie 2021 11:41
Omicron îmbunătățește imunitatea neutralizantă împotriva variantei Delta, sugerează un studiu sud-african

Un studiu realizat de oameni de știință din Africa de Sud sugerează că infecția provocată de varianta Omicron a noului coronavirus îmbunătățește capacitatea sistemului imunitar de a neutraliza varianta Delta, informează Reuters, citat de AGERPRES.

Studiul sud-african, care nu a fost deocamdată examinat de alți cercetători internaționali prin procedura peer-review, a descoperit că persoanele infectate cu varianta Omicron, în special cele vaccinate, dezvoltă o imunitate îmbunătățită împotriva variantei Delta.

Noua cercetare a înrolat 33 de persoane vaccinate și nevaccinate care au fost infectate cu varianta Omicron în Africa de Sud.

Deși autorii studiului au descoperit că neutralizarea variantei Omicron a crescut de 14 ori în primele 14 zile după înrolarea voluntarilor, ei au constatat, de asemenea, că a existat și o creștere de 4,4 ori a capacității de neutralizare a variantei Delta.

"Creșterea imunității de neutralizare a variantei Delta la indivizii infectați cu Omicron ar putea rezulta din scăderea abilității variantei Delta de a îi reinfecta pe acei indivizi", au explicat autorii studiului.

Alex Sigal, profesor la Africa Health Research Institute din Africa de Sud, a declarat luni pe Twitter că dacă varianta Omicron se va dovedi în final mai puțin patogenă, așa cum indică situația medicală din această țară, atunci ea "va contribui la eliminarea variantei Delta".

Potrivit unui studiu sud-african recent, există un risc mai mic de spitalizare și de forme severe de COVID-19 la persoanele infectate cu varianta Omicron în comparație cu cele infectate cu varianta Delta, însă autorii acelei cercetări au spus că rezultatul s-ar putea datora unei imunități ridicate în rândul populației generale.

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, detectată pentru prima dată în Africa de Sud și în Hong Kong în luna noiembrie, s-a răspândit de atunci în lumea întreagă și amenință să copleșească spitalele și să strice planurile de călătorie ale multor oameni în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău