"Omar Cecenul" a fost "grav rănit" în Siria

  • 10 Martie 2016 08:31

Unul dintre șefii militari ai grupării ISIS, "Omar Cecenul", a fost "grav rănit" într-un raid asupra convoiului său dar nu ucis, probabilitate avansată de Statele Unite, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează Agerpres.

Observatorul, care dispune de o rețea largă de surse în Siria, afirmă că informația sa se bazează pe surse din interiorul SI în provincia Raqa, bastion al grupării ultraradicale în nordul Siriei.

Marți, un responsabil american sub acoperirea anonimatului a declarat că jihadistul "a fost probabil ucis alături de alți 12 combatanți" ai SI într-un bombardament american pe 4 martie în nord-estul Siriei.

Cu toate acestea, potrivit surselor citate de OSDO, "convoiul jihadistului a fost vizat de avioanele coaliției conduse de Statele Unite, care i-au ucis gărzile de corp, dar el a fost grav rănit. El nu este mort", a declarat Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului.

"El a fost transportat din provincia Hassake (nord-est) la un spital din provincia Raqa și a fost dat în grija unui medic jihadist de origine europeană", a precizat Abdel Rahman pentru France Presse.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, a confirmat că o lovitură l-a vizat pe "Omar Cecenul", dar a refuzat să dea orice indicii despre soarta jihadistului.

"Omar Cecenul", pe numele său adevărat Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili, era un cecen din Georgia, potrivit Pentagonului.

Cunoscut pentru barba sa deasă de culoare roșcată, acest jihadist a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul organizației militare a SI, printre care cea de "ministru de război", a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului Peter Cook.

Administrația americană a oferit o recompensă de cinci milioane de dolari pentru informații credibile care să ducă la prinderea sau eliminarea lui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău