Oligarhul rus Kerimov ar fi ”spălat” în Franța 500-700 milioane de euro

  • 05 Decembrie 2017 13:02
Oligarhul rus Kerimov ar fi ”spălat” în Franța 500-700 milioane de euro

Procurorul de Nisa, Jean-Michel Prêtre a făcut o serie de declarații privind dosarul senatorului rus Suleiman Kerimov. Potrivit procurorului, oligarhul rus este suspectat ca a adus în Franța în numerar pentru ”spălare” între 500 și 750 de milioane de euro.

Publicatia 20 minutes sustine ca procurorul și echipa sa investigheaza achiziționarea de către Kerimov a patru vile în decursul câtorva luni. Miliardarul și senatorul rus este acuzați de fraudă fiscală și spălare de bani. Se presupune că centrul fluxurilor de bani din Rusia a fost Villa Cap d’Antibes, scrie paginaderusia.ro.

Ziarul Nice-Matin susține că banii au fost aduși în Franța în valize câte 20 de milioane de euro per valiză. Banii au fost folositi pentru achiziționări de bunuri imobiliare pe numele unor proprietari fictivi cu preț declarat foarte redus.

Suleiman Kerimov a fost reținut la Nisa la 20 noiembrie sub acuzația de spălare de bani și evaziune fiscala. Autoritățile franceze îl suspecteaza pe Karimov ca a instituit un sistem de intermediere destinat cumpărării vilelor Hier, MedyRoc, Lexa și Florella de pe Riviera franceză.

Curtea franceză a decis să-l elibereze lui Kerimov pe cauțiune, fiind forțat să predea poliției pașaportul său, astfel încât suspectul să nu poată părăsi țara.

Anterior, aproximativ treizeci de cavaleri din Rusia al Legiunii de Onoare, inclusiv Mihail Prohorov, Gherman Gref și Andrei Koncealovski, au trimis o scrisoare deschisa presedintelui francez Emmanuel Macron, în care îi i-au apărarea lui Suleiman Kerimov, subliniind ”caracterul umanist și filantrop” al senatorului rus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău