Oligarh rus, vehement la adresa lui Putin: Războiul purtat în Ucraina este nebunesc. 90% dintre ruși sunt împotriva acestui masacru

  • 19 Aprilie 2022 19:04
Oligarh rus, vehement la adresa lui Putin: Războiul purtat în Ucraina este nebunesc. 90% dintre ruși sunt împotriva acestui masacru

Omul de afaceri rus Oleg Tinkov a vorbit despre războiul „nebunesc” dus de Moscova în Ucraina, scrie The Guardian, citat de DIGI24. Într-o postare pe contul său de Instagram, Tinkov, un fost bancher miliardar care a fost sancționat de guvernul Marii Britanii ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia, a spus că „90% dintre ruși sunt împotriva” războiului.

„Nu văd NICIUN beneficiar al acestui război nebun! Civili și soldați nevinovați mor”. Generalii, treziți din mahmureală, și-au dat seama că au o armată de rahat. Cum poate fi armata bună, dacă totul în țară este un rahat înfundat în nepotism și servilism?”, a scris acesta, potrivit sursei citate.

Referindu-se la simbolul „Z”, inscripționat pe vehiculele militare ruse folosite în invazia din Ucraina și preluat de unii civili din Rusia, Tinkov a spus că „desigur, există proști care desenează Z, dar proștii din orice țară sunt 10%. 90% dintre ruși sunt ÎMPOTRIVA acestui război!

Adresându-se „întregului Occident”, Tinkov a îndemnat ca oficialii europeni și americani „să-i ofere lui Putin o cale prin care să-și salveze imaginea, astfel încât să oprească acest masacru. Vă rog, să fiți mai raționali și mai umanitari”.

Postarea lui Tinkov este „cel mai tăios comentariu împotriva războiului, pe care l-am văzut de la un miliardar rus”, scrie Max Seddon de la Financial Times. Tinkov s-ar putea să fie acuzat în temeiul legii „știrilor false” din Rusia, pe fondul represiunii de către Moscova a disidenței împotriva agresiunii militare.

Luna trecută, parlamentul rus a adoptat o lege care impune o pedeapsă de închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea intenționată de știri „false” despre armată și pentru declarațiile împotriva „operațiunii militare” a Rusiei în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău