Olesea Stamate: Fundamentul reformei justiției a fost bine pus, iar acum instituțiile de resort trebuie să livreze rezultate pe dosarele de rezonanță

  • 29 Ianuarie 13:42
Olesea Stamate: Fundamentul reformei justiției a fost bine pus, iar acum instituțiile de resort trebuie să livreze rezultate pe dosarele de rezonanță

Fundamentul reformei justiției a fost bine pus, iar acum mingea este pe terenul instituțiilor de resort care trebuie să livreze rezultate pe dosarele de rezonanță, a apreciat președinta Comisiei parlamentare juridice, Olesea Stamate, fiind întrebată la ce etapă se află reforma în acest domeniu. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „NEconfidențial” de la Radio Chișinău, realizată de Mihaela Dicusar.

Întrebată la ce etapă se află în prezent reforma justiției, Olesea Stamate a subliniat că fundamentul reformei a fost pus, fiind adoptate de către Parlament un șir de acte legislative în acest sens. Acum, mingea este în terenul organelor competente care trebuie să livreze rezultate pe dosarele de rezonanță, a precizat președinta Comisei juridice, deputata PAS, Olesea Stamate.

„Eu îndemn organele care au competență de a lupta cu corupția să-și facă treaba.  Ei au acum toate instrumentele necesare pentru a face acest lucru. Eu vreau să cred că vom avea condamnări pe dosarele importante până la finele mandatului. Dar asta nu depinde de legislativ”, a spus Olesea Stamate.

Referindu-se la recentul raport de activitate prezentat de către șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, pentru anul 2023, deputata a declarat că există loc și de mai bine.

„Cred că întotdeauna se poate mai bine. Ca și în acest caz. Dar asta nu se datorează doamnei Dragalin. Instituția mai are în componența sa procurori cu probleme de integritate. Nu este simplu să livrezi rezultate mai curajoase atunci când pe intern sunt persoane care sabotează.

 - Așteptările au fost foarte mari…

 - Este obiceiul moldovenilor de a-și face idoli… Noi așteptăm de la o singură persoană că va face minuni într-o țară plină de corupție. Este o abordare greșită (…) Eu mi-am expus în anumite cazuri opinia public referitor la numite chestii pe care consider că le putea face și nu le-a făcut. Decizia îi aparține. Rezultatele se vor vedea și de acum încolo...”, a precizat Olesea Stamate.

Acum două săptămâni, Olesea Stamate a anunțat că demisionează din funcția de președintă a Comisei parlamentare juridice, urmând să-și îndeplinească atribuțiile până la 1 februarie. Deputata a declarat că vrea să se concentreze mai mult pe actul legislativ, decât pe procese organizatorice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău