Olesea Stamate a depus actele pentru a fi înregistrată în calitate de candidat la alegerile parlamentare noi

  • 26 Ianuarie 12:56
Olesea Stamate a depus actele pentru a fi înregistrată în calitate de candidat la alegerile parlamentare noi

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de deputat, în circumscripția nr. 38 de la Hâncești, Olesea Stamate, a depus setul de acte cu listele de subscripție la Consiliul electoral de circumscripție. Anunțul a fost făcut de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

”Așteptăm înregistrarea ei în calitate de concurent electoral. Suntem optimiști în primul rând grație oamenilor cu care ne-am întâlnit ieri și care au sprijinit candidatura propusă. Hâncești-ul merită un deputat care se va bate ca Republica Moldova să devină un stat de drept veritabil cu o justiție independentă și dreaptă”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook

Amintim că ieri, 25 ianuarie, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a făcut un ultim apel pentru identificare unui candidat comun al forțelor pro-europene, la alegerile parlamentare noi de la Hîncești. Totodată, fostul candidat al Blocului ACUM în această circumscripție, de la alegerile din februarie 2019, Grigore Cobzac, a anunțat că va candida independent.

Consiliul Electoral de Circumscripție a înregistrat până acum doi candidați la alegerile parlamentare noi din 15 martie. Este vorba despre democratul Ion Mereuță și socialistul Ștefan Gațcan.

De asemenea, Vitalie Balinschi de la Partidul Șor, Vlad Țurcanu de la Partidul Unității Naționale și Dorin Chirtoacă din partea Blocul Electoral Unirea și-au  înregistrat grupurile de inițiativă, care să colecteze semnături în favoare candidaților.

Termenul de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de deputat la Hâncești a expirat vineri, 24 ianuarie. Fotoliul de deputat în această circumscripție a devenit vacant după ce democratul Alexandru Botnari a renunțat la mandat după ce a fost ales primar de Hâncești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
27
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:2,1 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
14
Tue
16

Curs oficial BNM 10 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0143
USD 17.1929 -0.0722
RON 4.0207 -0.0031
UAH 0.6382 -0.0016
RUB 0.2429 0.0003
Arhivă Radio Chișinău