Oleg Tofilat a câștigat concursul pentru funcția de administrator la Calea Ferată

  • 24 Mai 2021 16:12
Oleg Tofilat a câștigat concursul pentru funcția de administrator la Calea Ferată

Consilierul prim-ministrului în domeniul transporturilor și infrastructurii, Oleg Tofilat, a fost desemnat învingător al concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, transmite IPN cu referire la Agenției Proprietăți Publice.

Agenția Proprietăți Publice a anunțat concurs pentru ocuparea funcției de administrator al CFM pe 18 martie. La 24 aprilie, termenul a fost prelungit cu alte 15 zile, pe motiv că niciunul dintre cele cinci dosare depuse nu corespundea rigorilor stabilite de Regulamentul aprobat pentru concurs. A doua etapă de selectare a unui administrator la CFM a avut loc vineri, 21 mai. Alături de Oleg Tofilat, funcția a fost râvnită de încă șase pretendenți.

Întreprinderea Calea Ferată din Moldova se confruntă cu probleme financiare, înregistrând restanțe la plata salariilor pentru mai multe luni. Situația a fost pus în discuție la Consiliul Suprem de Securitate. Șefa statului, Maia Sandu, a declarat atunci că administrația CFM a dus întreprinderea conștient pe calea falimentului, prin scheme de corupție, achiziții trucate, acțiuni de fraudare și de sustragere în proporții deosebit de mari. Corupția și administrarea defectuoasă a întreprinderii sunt, totodată, cauza neplății salariilor angajaților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău