Oleg Serebrian și Biroul politici de reintegrare resping declarațiile venite de la Tiraspol: „Sunt propagandistice”

  • 28 Februarie 17:25
Oleg Serebrian și Biroul politici de reintegrare resping declarațiile venite de la Tiraspol: „Sunt propagandistice”

„Vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, și Biroul politici de reintegrare resping declarațiile propagandistice venite de la Tiraspol”, arată un comunicat al Biroului politici de reintegrare.transmite, Radio Chișinău.

De asemenea, vicepremierul Oleg Serebrian subliniază că „regiunea transnistreană beneficiază de pe urma politicilor de pace, securitate și integrare economică cu Uniunea Europeană, avantajoase pentru toți cetățenii, indiferent dacă sunt pe malul drept sau malul stâng al Nistrului”. 

Amintim că așa-zisul congres al deputaților de toate nivelurile, care a avut loc astăzi la Tiraspol, a adoptat o rezoluție în care se adresează parlamentului de la Moscova, cerându-i să întreprindă măsurile necesare „pentru protejarea Transnistriei” în condițiile amplificării a ceea ce participanții la congres au numit „presiuni din partea Moldovei”.

În aceeași rezoluție se menționează că în Transnistria locuiesc păeste 220 de mii de cetățeni ruși și că Rusia „participă la misiunea de menținere a păcii de pe Nistru și este garant și mediator în procesul de negocieri”.

Totodată, participanții la congres au cerut OSCE „să influențeze conducerea Republicii Moldova ca aceasta să revină la un dialog adecvat în cadrul procesului de negocieri internaționale și pentru a asigura condițiile unei soluții civilizate a conflictului”. 

Se pare că atunci când vorbesc de negocieri internaționale, reprezentanții Tiraspolului au în vedere formatul 5+2 care nu s-a mai întrunit de câțiva ani și din care anterior făceau parte OSCE, Rusia și Ucraina ca mediatori, Uniunea Europeană și Statele Unite ca observatori, și Chișinăul și Tiraspolul ca părți implicate în conflict.

Anterior, Rusia s-a pronunțat în repetate rânduri pentru reluarea negocierilor în formatul 5+2, acuzând Occidentul că ar încerca să o excludă din procesul de rezolvare a problemei transnistrene.

Citiți și: https: Vadim Vieru: Rezoluția adoptată de către așa zișii deputați de la Tiraspol face parte dintr-un război informațional care este coordonat de către Federația Rusă

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău