Oleg Serebrian s-a întâlnit cu Președintele Senatului României, Nicolae Ionel Ciucă

  • 29 Februarie 14:45
Oleg Serebrian s-a întâlnit cu Președintele Senatului României, Nicolae Ionel Ciucă

Viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian, s-a întâlnit cu Președintele Senatului României, Nicolae Ionel Ciucă.

„Problema transnistreană are nevoie de o soluție pașnică și durabilă, în conformitate cu dreptul internațional, respectându-se suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, dar fără a i se afecta parcursul său european”, a scris Nicolae Ionel Ciucă pe contul său Facebook.

„Felicit conducerea de la Chișinău pentru modul responsabil și echilibrat în care abordează această temă complexă, mai ales într-o perioadă plină de provocări în regiune. Este lăudabil faptul că, spre deosebire de conflictele prelungite din zonă, autoritățile moldovene au un dialog constant cu Tiraspolul. I-am transmis înaltului oaspete că, la București, ne îngrijorează retorica tot mai agresivă a Federației Ruse la adresa Republicii Moldova și a conducerii sale pro-europene, precum și tentativele de destabilizare a țării, inclusiv prin intermediul Transnistriei. Sper că dialogul la nivel tehnic cu Tiraspolul va soluționa problemele care afectează în mod direct cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, a mai scris Ciucă.

Amintim că, vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, efectuează o vizită de lucru la București, unde va avea mai multe întrevederi în cadrul cărora va fi prezentată situația din regiunea transnistreană.

Serebrian a avut o întrevedere și cu secretarul de stat in cadrul DRRM, Adrian Dupu. Cei doi oficiali au discutat despre continuarea sprijinului acordat unităților de învățământ din Republica Moldova, inclusiv a școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău