Oleg Serebrean: Dependența malului stâng al Nistrului de cel drept crește, în timp ce dependența Chișinăului de Tiraspol scade

  • 31 Martie 09:02
Oleg Serebrean: Dependența malului stâng al Nistrului de cel drept crește, în timp ce dependența Chișinăului de Tiraspol scade

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrean, susține că dependența Tiraspolului de Chișinău este în continuă creștere, pe când malul drept ar putea în curând scăpa de această dependență față de cel stâng. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA.

„Malul stâng depinde foarte mult de cel drept și de relația cu UE. Unii vor zice despre o interdependență, atât timp cât Republica Moldova rămâne dependentă de energia electrică produsă la Centrala Electrică de la Cuciurgan, dar această dependență este temporară și acest lucru este cunoscut la Tiraspol, la Moscova și în alte capitale.

Atunci când se va construi linia de înaltă tensiune ce va lega Republica Moldova de România și de Ucraina, această dependență va fi anulată, în timp ce dependența malului stâng al Nistrului față de cel drept va crește. Momentan, malul drept este unicul coridor de comunicare pentru cel stâng, atât economic cât și pe alte dimensiuni”, a subliniat Oleg Serebrean la TVR MOLDOVA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Arhivă Radio Chișinău