Olanda pierde pe teren propriu și riscă să rateze EURO 2016

  • 04 Septembrie 2015 07:05
Olanda pierde pe teren propriu și riscă să rateze EURO 2016

Selecționata Olandei riscă să rateze participarea la Campionatul European de fotbal de anul viitor, după ce a fost învinsă pe teren propriu, cu 1-0, de reprezentativa Islandei, transmite Agerpres.

Meciul s-a disputat, joi, pe Amsterdam Arena, în cadrul Grupei A a preliminariilor turneului continental.

Nordicii, care nu au mai participat niciodată până acum la un turneu internațional major, au marcat unicul gol al întâlnirii în urma unei lovituri de la 11 m, transformată de Gylfi Sigurđsson, în minutul 51.

Într-o altă partidă din această grupă, Turcia a fost ținută în șah de Estonia, scor 1-1, la Konya. Oaspeții au marcat golul egalizator în prelungiri, prin Sabala (min.90+1), după ce turcii deschiseseră scorul prin Selciuk Inan, în minutul 77.

Islanda conduce în clasamentul Grupei A, cu 18 puncte, urmată de Cehia, care a acumulat 16 puncte în urma victoriei cu 2-1 înregistrată joi seara în fața Kazahstanului. Olanda se află pe locul al treilea în grupă, la șase puncte de locul 2, și mai poate spera doar într-o participare la barajul pentru calificarea la EURO 2016, pentru care se află în luptă directă cu Turcia, ocupanta poziției a 4-a.

Tot joi, Țara Galilor s-a impus la limită în Cipru (1-0), prin golul starului Gareth Bale, păstrându-și astfel fotoliul de lider al Grupei B, cu un avans de trei puncte față de Belgia, învingătoare la rândul ei, cu scorul de 3-1, în fața Bosniei.

În Grupa H, Italia a obținut o victorie chinuită dar prețioasă în fața modestei echipe a Maltei (1-0), succes care a propulsat 'squadra azzurra' în fruntea clasamentului grupei, devansând cu un punct naționala Croației, ținută în șah în deplasarea din Azerbaidjan (0-0).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău